Miasto SALEM, New England

Temat: jakie badania przy 3 ciążach biochemicznych
- patologia plemników o podwyższonym stopniu zaawansowania zazwyczaj wielopunktowa w obrębie jednego plemnika ilość plemnikow 9 mln/ml morfologia 92%patologicznych ruch a i b po 5% czy właśnie ten wynik może być...
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=53206



Temat: ocena sytuacji,badania meza
... stopniu zaawansowania, najczęściej wielopunktowa w obrebie jednostkowego plemnika) zastosowano leczenie luveris, pentoxenal, dexametazon, androwiv selen+e,glukozamina. Po tym leczeniu lekarz był zadowolony z wyników znacznie sie poprawiły nie mam jednak wersji papierowej...
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=64822


Temat: poronienia: genetyka czy immunologia - p/c. p. jądrowe
... w mianie 1:640 dajacych na komorkach HEp-2 obraz swiecenia homogenny i ziarnisty; przeciwciala przeciw dsDNA ujemne. Internista zlecil „podstawowe” badania krwi - mieszcza sie w granicach podanych norm. Czy obecność przeciwciał...
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=65306


Temat: obumarcie płodu w 8 tyg a przeciwciała przeciw beta 2
... - wykonałam badanie przeciwciał ANA2 - wynik 1:640 (obraz świecenia homogenny i ziarnisty) doktor reumatolog kazał powtórzyć badania po miesiącu wyszło 1:320 (norma 1;160) obraz świecenia plamkowo/homogenny z wyróżnionym antygenem PCNA...
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=64258


Temat: przeciwciała a IVF
... pomimo to nawet 2 inseminacje nie powiodły się. Ostatnio na polecenie lekarza wykonałam badanie przeciwciał przeciw jądrowych ANA : wynik wyszedł dodatni miano 1: 640 obraz swiecenia homogenny i ziarnisty. W...
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=64982


Temat: szukam lekarza który mnie zdiagnozuje
... na wypisie z kliniki tocznia układowego i złe wyniki głównie krwi obwodowej.Ale odmówiła przyjmowania sterydów.Ma 640 przeciwciał przeciwjądrowych ANA o typie świecenia homogennym i ziarnistym. Nie wiem dlaczego miałam niedowład.Prawą stronę...
Źródło: forum.znanylekarz.pl/viewtopic.php?t=290


Temat: Do Jana
... i ANA 1 dodatnie, ANA2 wyszło jej miano 1:160, czyli wynik graniczny, przeciwciała niespecyficzne o ziarnistym typie świecenia. Czy to już mrzs?
Źródło: forum.rzs.pl/viewtopic.php?t=991


Temat: Proszę o interpretację wyników badań
Witam, Mam prośbę związaną z interpretacją wunikow Ana 2. Na początku powiem, że mam Hashimoto. a A oto wynik: Stwierdzono obecność przeciwciał przeciwjądrowych nespecyficznych w mianie 1: 1160 dających w komorkach HEp2 obraz świecenia ziarnisty. Autoprzeciwciał tych nie zidentyfikowano jako: przeciwjąderkowych,nRNP,Sm,TOPO,-1,(ScL-70),SS-A(RO) ,SS-B)La),ACA,antycentromemerowych,rybosomalnych,Jo-1 nuclear dots,mitochondrialnychcytoszkieletowych,przeciw aparatowiGolgiego,lizosomom oraz przeciw wrzecionu podziałowemu. ps. nie mogłam znaleźć opcji więc napisałam też na on-line-sorry... Dziękuję.
Źródło: forum.rzs.pl/viewtopic.php?t=1038


Temat: Wyniki badań po poronieniu.
- Tokspoplazmoza wyniki IgG i IgM w porządku - Cytomegalia wyniki IgG i IgM w porządku - w morfologii podwyższone RDW 17,9 (norma 11,6 - 14,8 ), obniżone MCH 26,0 (norma 27 -34), obniżona HGB 11,7 (norma 12 -16), obniżony HCT 35,9 (norma 37-47) Część badań powtórzyłam jeszcze raz po 6 tygoniach od zabiegu, wówczas wyniki przedstawiały się następująco: - TSH 4,71 (norma do 4,20) - ft3 3,72 (norma 2,5 - 4,3_ - ft4 1,23 ( norma 0,93 - 1,7) - przeciwciała przeciwjądrowe ANA - wynik ujemny - żelazo 4,1 (norma 6,6 - ... ciążę. To co mnie jednak bardzo niepokoi to wynik przeciwciał ANA które w pierwszym badaniu wyszły dodatnie w drugim już ujemne. Od lekarza usłyszałam że po prostu czasem tak bywa ale nie powinno mnie to martwić. Bardzo proszę napisać co Pan myśli o mojej sytuacji. Nie jestem przekonana do tego, że wszystko jest w porządku, niepokoi mnie wynik przeciwciał ANA. Boję sie...
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=69671


Temat: Allo MLR
IgM - 2,41 * ANA1 dodatnie, ANA2 miano 1:160, typ świecenia ziarnisty. * Czynnik V Leiden - ujemny * Antykoagulant toczniowy - ujemny * P/c. przeciw kardiolipinie - IgG - 4,82 (wynik ujemny - 10), IgM - 6,02 (wynik ujemny - 20) * P/c. p. antygenom łożyska - ujemny * P/c. p. beta-2-glikoproteinie I - IgG - 6,61 (wynik ujemny - 20), IgM <1,00 (wynik ujemny - 20) * P/c. p. fosfatydyloinozytolowi - IgG - 0,92 (wynik ujemny - 6), IgM 5,35 (wynik ujemny - 6) * P/c. p. fosfatydyloserynie - IgG - 4,20 (wynik ujemny - 8 ), IgM 7,72 (wynik ujemny - 8 ) *P/c. p. protrombinie - IgG - 1,45 (wynik ujemny - 4), IgM 1,56 (wynik ujemny - 7) Zostało...
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=73533


Temat: Prowadzenie ciąży przy wysokim mianie ANA
przeciwjądrowych o typie świecenia homogennym w mianie 1:640 oraz przeciwcytoplazmatycznych o typie świecenia ziarnisto-włóknistym w mianie 1:320. Powyższe przeciwciała identyfikowano jako p/ciała przeciw ds DNA oraz przeciw histonom. Innych nie stwierdzono. ... zmienić leki lub zwiekszyć dawkę Encortonu? czy powinnam przyjmować leki tj. clexane? (Przeciwciała antykardiolipidowe IgG 9, IgM 6, ale również wynik z 2007r)? Bardzo proszę o odpowiedz ponieważ ze wzgledu na...
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=53136


Temat: interpretacja wynikow pary - po poronieniach
" />Uprzejmie prosze o interpretacje wynikow i komentarz odnosnie dalszego postepowania: Wyniki meza: Badanie nasienia – badania wykonane w roznych laboratoriach: (1) IV.2008: test SCSA, fragmentacja chromatyny: 7,39% plemnikow z nieprawidlowa ... ruch postępowy B 26,0% (wartosci referencyjne klasy A+B powyzej 50%); lepkosc +. Kariotyp OK. Moje wyniki: PCO - zdiagnozowane na podstawie: nieprawidlowego stosunku FSH do LH, nieregularnych miesiączek z brakiem owulacji, charakterystycznego obrazu jajnikow w USG. Przykładowe wyniki badan na przelomie ostatnich 2 lat (normy MCL „Diagnostyka”): (1) 2 dzien cyklu (11.2007): FSH 6,64 miu/ml – LH 11,9 miu/ml – Estradiol 39,4 ... (ANA1); test kompleksowy ANA2 dodatni - obecnosc przeciwcial przeciwjadrowych w mianie 1:640 dajacych na komorkach HEp-2 obraz swiecenia homogenny i ziarnisty; przeciwciala przeciw dsDNA ujemne. Kariotyp OK. W historii leczenia ciaza biochemiczna i dwa poronienia w pierwszym trymestrze - ciaza po transferze i naturalna. Na podstawie przedstawionych wynikow badan i dotychczasowej historii uprzejmie prosze o udzielenie odpowiedzi na następujące pytania: Czy powinnismy...
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=66022


Temat: Do Jana
... wyniki,mam troche podwyzszone globuliny,i przeciwciala 1;160 typ swiecenia ziarnisty,mialam przeswietlenie dloni,w ktorym wyszlo (zwezenie niektorych szpar stawow MCP,PIP wielu DIP.ognisko rozrzedzenia struktury kostnej odczynem sklerotycznym na krawedzi glowy paliczka podstawnego palca...
Źródło: forum.rzs.pl/viewtopic.php?t=991


Temat: Do Jana
... nerwicy? Martwie się też czy to może sm?jak to się ma do wyniku ana 2 graniczny ,stwierdzono obecność przeciwciał przeciwjądrowych niespecyficznych w mianie 1:160 dających na komórkach HEp-2 obraz świecenia ziarnisty...
Źródło: forum.rzs.pl/viewtopic.php?t=991


Temat: Autoimmunlogiczne zapalenie wątroby
... uspokoił mnie że wzrost autoprzeciwciał nie musi mieć powiązania z poważną chorobą autoimmunologiczną. Ale trzeba trzymać rękę na pulsie. Oczekuję obecnie na wizytę u gastroenterologa. Poczatkiem roku wyniki biochemii nieco się...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=473


Temat: Bóle stawów
... wynik to 14,00 ale i tak sie boje, bo reumatolog powiedziała mi, że obecność czynnik przesądzi o dzignozie. Czy to prawda? ASO 17,0 IU/ml ANA1 1:80 typ świecenia plamisto-ziarnisty ANA2 ujemny...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=3009


Temat: Do Jana
RTG Kręgosłupa szyjnego: Prawostronna skolioza. Patologiczna kifoza. Dyskretne obniżenie wysokości przestrzeni międzykręgowej C5-C6 - proszę o kilka słów co to wszystko znaczy? 2. Proszę o Twoją opinię nt. wyników badań analitycznych: ... - stwierdzono obecność przeciwciał przeciwjądrowych niespecyficznych w mianie: 1:160 dających na komórkach HEp-2 obraz świecenia homogenny i ziarnisty. Komentarz kliniczny: Przeciwciała niespecyficzne o typie świecenia homogennym i ziarnistym w niskich mianach...
Źródło: forum.rzs.pl/viewtopic.php?t=991


Temat: Próba zdiagnozowania choroby - proszę o pomoc
( norma 0- 2,9) W czerwcu zlecono mi wykonanie badania listerioze, boreliozę ( wszytsko prawidłowo). Dalej na: chlamydie penumonaie p/c IgG (ilościowo) wynik: 32,0 chlamydia pneumoniae p/c IgM wynik: 1,05 ( 0,5 1,1 wątpliwy) ANA1 - w badanej surowicy wykryto przeciwciała przeciwjądrowe (ANA) o typie świecenia homogennym i mianie 320. W lipcu morfologia krwi dalej prawidłowa , APTT prawidłowy, PT prawidłowy, CRP wynik 0,4 ( norma do 0,6), Lateks – test RF ujemny, ANA 2 – w badanej surowicy wykryto przeciwciała przeciwjądrowe ( ANA) o typie świecenia ziarnistym i mianie 160. W metodzie ... anty ds. DNA wynik: 14,9 ( do 20 ujemny). Ponieważ palce dłoni były spuchnięte w stawach, jak również po przebudzeniu bolały kilka godzin, dodatkowo wykonałam USG dłoni nadgarstka lewego i oto...
Źródło: forum.rzs.pl/viewtopic.php?t=966


Wątki

  • Miasto SALEM, New England
  • wynik z krwi IgE jaki powinien być prawidłowy
  • wynik meczu Azerbejdzan Polska dzis
  • wynik z moczu kryształki szczawianu wapnia
  • wynik rozmazu na szkiełku krwi
  • Republika.pl Portal Spoecznoci Internetowych


     




    Przykro nam, strona o podanym adresie nie istnieje.

    Sprawd, czy wpisae poprawny adres strony, lub skorzystaj z katalogu lub wyszukiwarki.



    Copyright 1996 - 2006 Grupa Onet.pl SA - zobacz wszystkie serwisy »