Miasto SALEM, New England

Temat: TSH !!!! Proszę o pomoc bo coraz gorzej ze mną.
Witam Dziekuje za odpowiedź. Krzywą cukrową robiłam w zeszłym roku. Przed i po obciążeniu glukozą ( trzy pobrania po godzinie, po dwóch, po trzech) miałam w normie. Nie mam wyniku, został w gabinecie u ginekologa, który to zlecił mi owe badanie aby wyeliminować insulinoodporność, PCO rownież wykluczył. Z badań, ktore mi poleciłeś wydawało mi się , że wszystko podałam. Dodam brakujące : CRP - test ujemny Próby wątrobowe i bilirubina - w normie Pełna analiza moczu - bez zmian Kwasu moczowego nie wykryto. Zaparcia dokuczają mi juz od dawna. Proszę odpowiedz mi na ... mieć związek z brakiem jodu, o którym piszesz ? Ponadto chciałabym wiedzieć jakie jest twoje zdanie na temat podanych wyników TSH na przestrzeni paru lat i związanym z tym moim samopoczuciem....
Źródło: vegie.pl/viewtopic.php?t=3763



Temat: ATYPOWI - Problemy z diagnozą
Persefono! W swoim miejscu zamieszkania masz dwóch lekarzy, którzy mogliby wykluczyć borelkę, cpn czy myco! Mogą także zlecić badania na inne choroby atypowe, o których prawie nikt nie słyszał!Dlaczego opuszczasz ręce? Mówisz o tym Wielkoszyńskim? Czytałam o nim na forum o bolerioze. Ktoś jeszcze? Na własną rękę robiłam PCR real time w Poznaniu - ujemny wynik. Narazie nie odpuszczam, ale czekam 5 października idę do ponoć swietnej okulistyki. Potencjały wzrokowe, pole widzenia i inne badania z oczami strasznie mi się sypią. Z każdym badaniem gorszy wynik. Także chcę, aby sensowna okulistka mnie obejrzała, ... plus witamina D3 - ale narazie chce mieć pewność diagnozy. Jakieś zakażenie też jest u mnie prawdopodbne bo OB mam standardowo podwyższone, CRP też często skacze etc...
Źródło: stwardnieniesmrozsiane.ok1.pl/viewtopic.php?t=764


Temat: Sm a Borelioza
Witam, jak wiecie mam stwierdzone SM, wykluczoną borelke etc, ale postawnowilam sie upewnic i powtorzyc po prawie roku badania. Mam duza prosbe o pomoc w ich interpretacji. W skrocie to wyglada tak: - elisa (2008) ujemna, w plynie mozgowo-rdzeniowym przeciwcial tez nie znaleziono. Przy okazji prazkow tez nie znaleziono - PCR (tez grudzien 2008) – negatywny - badanie euroimmun, cokolwiek to jest, podobno porownywalne do WB (dzis odebralam) – w klasie igM wszystko ujemne, a w klasie igG wynik pozytywny, scan ponizej. Mam zmiany w rezonansie, stan neurologiczny bardzo dobry, objawow typowych dla borelki absolutnie brak. I teraz pytanie – przebylam borelke w przeszlosci? (obecnie jej nie mam, tak? Bo igM ujemne). Jezeli tak, moglo spowodowac zmiany w MRI? Mam dwa chorobska? Czy nie panikowac?:) Juz nic nie kumam. Przy okazji zrobilam ANA (160). Za pierwszym razem bylo 360, za drugim 0, a teraz 160, ale komentarz profesor opisujacej badania jest taki: kontrola za rok. Zrobilam tez CCP (zapalenie stawow?), norma 0-5, mam 5,9, ale tym sie nie martwie... CRP podwyzszone, OB tez, temp. jak zwykle 37,1 bede wdzieczna za podpowiedzi:) Ania
Źródło: stwardnieniesmrozsiane.ok1.pl/viewtopic.php?t=219


Temat: ANA+ASMA
i skurcze w brzuchu (wg ostatnich badan - dwunastnica i j.grube- oba przewlekle zapalenia - przed badaniem podleczone sulfalazyna ok4 miesiace w terapiach przerywanych- 2-3 w roku - wprow ze wzgl ... zaczerwieniem) gl kostki,kolana, plecy, palce u rak, ostatnio silnie biodro-prawa strona, silne zmeczenie, oslabienie , czasowe obnizenie temp do 34.5-35,skora sucha, swedzaca, sklonnosci do samopowstajcych siniakow, ogolne wyniki morfologii w normie poza dlugo utrzymujacym sie podwyzszajacym sie stale poziomem plt i luekocytow, ob,crp-w normie. stan po splektomii(usunieciu sledziony-wypadek) przeciwciala SLE-ujemne co dalej nalezy zrobic? pewnie aspaty, alaty...
Źródło: crohn.home.pl/forum/viewtopic.php?t=9047


Temat: Przeczytajcie i poradźcie
Witam ponownie! Jako, że ciagle nie jestem przekonana do diagnozy IBS "drążyłam" nadal temat na własna rękę. (Gastrolog definitywnie twierdzi, ze nic mi nie jest, bo mam prawidłowe wyniki kolonoskopii) Na własną rękę zrobiłam badania na Yersinię. Wyniki wyszły dodatnie w klasie IgG, a ujemne w klasie IgM. To chyba oznacza, że przeszłam zakażenie, a w tej chwili go nie mam? Poprawdzie, ... gastrologa, zobaczymy, co powie na takie wyniki. Acha, morfologia prawidlowa, CRP 1, więc czynnego stanu zaplnego nie mam.
Źródło: crohn.home.pl/forum/viewtopic.php?t=8864


Temat: proszę o pomoc w zdiagnozowaniu
... parcie na pecherz. Miałam robione USG - wszystko ok. Morfologia krwi, OB, CRP u dolnej granicy normy, czyli ok. Badanie na krew utajona - wynik ujemny. Lekarz stwierdzil, ze w moim...
Źródło: crohn.home.pl/forum/viewtopic.php?t=9048


Temat: CO mi jest ??? Prosze o pomoc
246 CRP wyniki w surowicy 6 ujemny Kwas moczowy 151
Źródło: forum.brodnica24.info/viewtopic.php?t=2993


Temat: Zimowe mamusie i ich okraglutkie brzusie(tp.12.2012-02.2010) vol.9
krewa wyjdzie mi super a tu się okazuje że mała anemia się do nas skrada, mam hemoglobinę i hematokryt poniżej normy, ale to nic. Vdrl ujemny więc ok. :mysli: Czekam jeszcze na mocz, progesteron. Aaaa no i niestety CRP mam dość nawet poza normę, 17,2 a normy do 10 co oznacza u mnie stan zapalny w organizmie i to tłumaczy ciągły ból w krzyżach. czekam z niecierpliwością na badania moczu bo po nim będę wiedzieć czy to korzonki czy tez nery nawaliły. No i ten progesteron, no do 18 lab czynny. Jak za 15 minut nie będę miała wyników w necie to zadzwonię tam i się dowiem bo jak cuś nie tak to zaraz dzwonie do gina. Miałam wprawdzie iść do niego o 14...
Źródło: rodzinko.pl/showthread.php?t=8214


Temat: CO mi jest ??? Prosze o pomoc
Płytki krwi 246 CRP wyniki w surowicy 6 ujemny Kwas moczowy 151
Źródło: medykforum.pl/showthread.php?t=404


Temat: "kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej
hej kobitki!! ja caly dzien latam jak glupia rano szpital-kontrolne badanie w sumie lekarka wypisala nas do domu motylek sciagniety:) wynik na rotawirusa ujemny wiec to nie infekcja crp ujemne krew mocz ok nie wiadomo skad ta zolta kupa...jutro ide po wynik na posiew bakterii z kału... zobaczymy ale poi co kolejna kupa normalna...z tego wszytskiego obsesyjnie mierze temp w tylku malegobo...
Źródło: parenting.pl/showthread.php?t=1159


Temat: Baardzo proszę o interpretację wyników ;)
Baardzo proszę o interpretację wyników ;)   Córka ma 2 latka i 8 m-cy. od dwóch tygodni jest słaba nie ma siły blada wogóle prawie nie je. poszlam z tym do pediatry i ta zleciła nam plik badań. w piątek córka miala pobraną krew na wszystkie te analizy. Wieczorem wystapiła u niej wysoka gorączka -ok 39 stopni. następnego dnia lekarz stwierdziła zapalenie gardła. Wczoraj odebrałam wyniki badań i nie są one wg mnie za dobre. Proszę o interpretację WBC 8.46 %NEUT 24,5 %LYMPH 63,1 %MONO 5,7 %EOS 0,6 %BASO 1,1 %LUC 5,1 #NEUT 2,07 ... pojedyńcze atypowe limfocyty Wapń 9,7 mg/dl glukoza 74,5 mocznik 10,4 ALT 31,0 AST 56,0 Żelazo 66,5 CRP <0,05 Mocz glukoza nieobecna bilirubina nieobecna ciała ketonowe nieobecne krew ujemny ph 6.0 białko nieobecne urobilinogen 0,2 E.U/dl azotany nieobecne leukocyty ujemny barwa zółta osad bez zmian TSH 2,480ulU/ml Bardzo proszę o radę i interpretację
Źródło: parenting.pl/showthread.php?t=2863


Temat: Termin Wrzesień 2009 - Aktualny.
Cytat: Napisał ewa250 dziś miałam apogeum złości........ wczoraj robiłam test glukozy i co.... i nic.... zrobili mi wynik tylko na czczo, a reszte zgubili!!!!! dziś już nie miałam czasu na awanturę w ... co będzie chciałam donieśc że CRP mam idealne czyli wynik ujemny, a leukocyty już 16 tyś (dwa tyg. temu było 15 tyś) :( no i co z tym robić? mało piszę ale ostatnio mam kiepski nastrój pozdrawiam Ty to masz przeboje ciągle jakieś,a leukocytami się tak nie przejmuj. Bez tragedii. Nie możesz w innym laboratorium robić badań?
Źródło: forum.dziecko-info.com/showthread.php?t=179931


Temat: Wyniki badań ich interpretacja
CRP (Białko C-reaktywne) ujemne znaczy, że jest w normie. CRP, to białko, które jest produkowane przez wątrobę przy stanie zapalnym organizmu. W sytuacji normalnej może być go trochę we krwi, ale mało. OB (Odczyn Biernackiego) to sposób badania szybkości opadania krwinek w osoczu. Jeżeli wynik to 2/3, to krwinki opadają o 1/3 wolniej niż u wzorcowego supermena ;) Przyczyny obniżenia wartości to...
Źródło: treningbiegacza.pl/forum/index.php?showtopic=34


Temat: Proctitis chronica non-specifica
Bardzo prosze o podpowiedzi , bo nie wiem juz do jakiego lekarza sie wybrac. Problemy z przewodem pokarmowym pojawily sie 12 lata temu po przejsciu wzw b . WYniki po chorobie ... , ze hemoroidy. Oczywiscie chirurg zaczal leczyc hemoroidy. Drugi lekarz wykonal rektoskopie - wynik porktitis, wycinkow nie pobral "bo nic tam takiego nie widzial". Gastrolog wykonal usg brzucha (bez zmian), gastroskopie juz inny lekarz (chyba chirurg)- test helikobakter ujemny, niewielkie zaczerwienienie sluzowki w czesci oddzwiernikowej , istotnej patologii nie stwierdzono. Badania krwi w normie (morfologia, transaminazy , crp,) Kolejny gastrolog- kolonoskopia (sluzowka odbynicy na 15 cm o cechach zapalnych). Wynik histopat.- proctitis chronica non-specyfica i nic wiecej nie napisane. Uslyszalam od tegoz lekarza "e to takie tam, bedzie nawracalo, colitis ulcerosa nie ma". Zapisal mi pentasa czopki - 14 szt. oraz tribux i zbyl oczywiscie , choc za badania i wyzyty placilam. Poszlam do lekarza rodzinnego i dostalam czopki salofalk . Po pierwszym bylo...
Źródło: crohn.home.pl/forum/viewtopic.php?t=4852


Temat: Wyniki badań mojej córy.
mam skanera. Ufam jednak, że jakby było coś źle to by mi lekarz powiedział. Kał: Krew utajona próba ujemna, posiew: wynik ujemny wykryto toksynę Clostridium difficile w kale. USG brzucha wszystko ... badaniach niskie wskaźniki stanu zapalnego. Po wyjściu ze szpitala, krwawienia znowu sie pojawiły przez kilka dni. Później była poprawa i teraz jest już całkiem dobrze. Tylko czasem narzeka na bóle brzucha...
Źródło: crohn.home.pl/forum/viewtopic.php?t=6083


Temat: 7 letni chłopiec-prawdopodobnie CU.POMOCY
... sigmoidoskopie,stwierdzono słabe cechy stanu zapalnego z pojedyńczymi aftami,pobrano wycinek i dowiedzielismy się,że wynik niejedoznacznie wskazuję na CU,(co to znaczy niejednoznacznie)?Badania ogólne CRP bardzo niskie,morfologia ok.Wypisano nas do domu.Mieliśmy zalecone wlewki,ale po...
Źródło: crohn.home.pl/forum/viewtopic.php?t=7815


Temat: proszę o konsultacje( leukopenia przewlekła)
Trafiłam do hematologa, gdyż wyniki dadań krwi, potwierdzane kilkakrotnie mnie zaniepokoiły. Diagnoza - leukopenia przewlekła do obserwacji, bez leczenia. Jestem u hematologa co 3- 4 mc, i tak od przeszło roku. Co wizyta to jestem skierowana na jakieś badanie z krwi, i tak miałam zrobione: TSH 3 generacja w normie, Alat, Aspat, Bilirubina w normie, Zelazo w normie, przeciwciała anty HCV ujemny, antygen HBs ujemny, CRP 0,10 a norma max to 0,50. Zrobiłam sama troche badań, gryż nie zostałam na nie skierowana, gdyż od jakiś paru miesięcy pojawiły się dodatkowe objawy: mocne wypadanie ... Pani hematolog wspomniała , iż możliwe,że to choroba autoimmunologiczna. Zrobiłam sobie USG tarczycy, węzłów chłonnych, jamy brusznej, rentgen pluc, wszystko ok. Badanie z krwi na wit. B12, wynik 217 , norma 174-878, wspomnę,iz ponad mc brałam przed tym badaniem tabletki na włosy, w których w składzie była wit b12. Badanie moczu było ok. oprócz ciężaru 1,009, gdzie norma 1,015-1,030, oraz nablonki płaskie d.liczne, pasma sluzu d.liczne. Badanie serca ekg, echo wyszło ok, a uczucie czasami szybkiego uderzenia w klatce piersiowej skomentowano , że to na tle nerwowym. Zauważyłam , iż zasypiajac na plecach ... biopsje szpiku.Nie powiem , że sie nie przestraszyłam. Prosze o rade, w jakim kierunku zrobić badanie, by ustalić co mi jest, może można już teraz postawić diagnozę? :confused:JOANNA (LAT 32)
Źródło: medykforum.pl/showthread.php?t=1000


Temat: Zapalenie piersi, antybiotyk i... problem nadal
(podaję tylko wartości poza normą): WBC 15,6 GRA 12,0 LYM% 20,5 ______________________________________________ OB 7 CRP (-) ujemne ASO 221 Wyniki posiewu z pokarmu: 1 - ziarniaki koagul. (-) + To tyle......
Źródło: laktacja.host247.pl/forum/viewtopic.php?t=1668


Temat: Angina/Mononukleoza/Paciorkowiec??
śledzioną (14,8x7,12cm), ALAT 214 IU/I; ASPAT 177 IU/I; Białko C reaktywne(CRP) 7,9mg/I ; WBC 11,7; NEU% 34,6; LYM% 48,9; MON% 13,1; OB po 2h 23mm/2h. W związku z powyższym lekarz zasugerował, że może to być MONOnukleoza (choć wynik byl ujemny). Miałam płukać gardło wodą z solą, psikać tantum verde. Jednak nastepnego dnia gardło spuchło tak, że nie mogłam przełykać śliny(wypluwałam ja do ... zaczelam stosowac płukanie i tantum verde, w południe pojechalam do szpitala, zrobiono mi badania, i odesłano na oddział otolaryngologiczny, gdzie stwierdzono, że trzeba rozciąć ropnia tak tez lekarz zrobil (trauma), za ... Powiedział róznież, że mam paciorkowca typu A i jeżeli ten antybiotyk nie podziała(10dni), będę musiała się zgłosić na wycięcie migdałków...a tego wolałabym uniknąć. Wyniki badań przy przyjęciu mnie na oddział: OB-...
Źródło: vegie.pl/viewtopic.php?t=3934


Temat: zlewne poty, osłabienie, niska temp. przewlekłe infekcje
spisuj spisuj, czasem wynik w normie ale blisko granicy daje wskazówkę gdzie patrzeć. Prosze bardzo.. spisałem.. Krew była badana 4 razy (w ciągu kilku miesięcy), więc najpierw podałem ostatnie wyniki a nawiasach wczesniejsze wyniki. morfologia: WBC 6,91 tys. (wczesniej 6,32/ 6,9/ 5,0) norma 4-10 RBC 5,26 mln. (wczesniej 5,69/ 5,46/ 5,49) norma 4,5 -5,8 Hemoglobina 17,1 g/dl (wczesniej prawie identycznie) norma 14-18 ... (56,4/60/61) norma 40-75 EOS 1% (0,9/0,8/1) norma 1-6 LYMPH 31% (31/36.32) norma 20-45 MOnocyty 8% (7/6/5) norma 1-8 BAS 0,1% (1) norma 0-1 inne badania krwi: Sód 133 mmol/l norma 136-145 ... 93u/l norma 24-204 hemoglobina glikowana 6,06 norma do 6,1 odczyn waalera rossego ujemny P-ciała przeciwjądrowe ANA - ujemny beta2 mikroglobulina 1,4 mg.l norma 0,8 - 2,20 (dwukrotnie badane wyniki identyczny) HIV - ujemny glukoza 108 norma do 110 bilirubina 0,58 norma 0,2-1,10 ALAt 54 norma do 41 Aspat 25 norma do 50 Białko CRP 0,5 norma do 5,0 FT3 3,72 norma 2,02-4,43 ... (badanie robiłem codziennie) wyniki na czco od 95 do 103 2 godz po jedzeniu 93 do 103 badanie moczu (robione 2 razy - wynik identyczny) ciężar właściwy 1,020 g/ml norma 1,015-1,025 pH 5,0 norma 5,0-7,0 barwa zółta przejrzystość - przejrzysty leukocyty, azotyny, białko, cukier, ciała ketonowe, urobilinogen, bilirubina, krew - nieobecne badanie mikroskopowe osadu moczu: nabłonki płaskie - poj w preparacie sluz mierny leukocyty 0-2 w polu widzenia Badania USG jamy brzusznej - wszystko bez zmian! USg tarczycy - tarczyca OK USG węzłów chłonnych - w obrębie szyi węzły niepowiększone, wielkości do 10mm, ... w normie. EKG - w normie wymaz z gradła - bez bakterii, wychodowano florę saprofityczną Badanie RTG płuc (robione 2 razy październik 2009 i kwiecień 2010 - wyniki identyczne): "Płuca o nieco wzmozonym odwnękowym rysunku naczyniowo oskrzelowym bez zmian ogniskowych. Przepona gładka, kąty wolne. Sylwetka serca w normie." Badanie spirometryczne - 140 % normy zdrowego człowieka! to chyba wszytsko co miałem robione.....
Źródło: vegie.pl/viewtopic.php?t=4049


Temat: Stalowa dama, czyli rzecz o aparatach
Test CRP pozwoli Lekarzom racjonalnie stosować antybiotki ! styczeń 17, 2008, Koniec z nadużywaniem antybiotyków ! . Szybkie testy CRP wykonywane w gabinecie lekarza rodzinnego mogą w znaczący sposób zredukować liczbę zlecanych antybiotyków a przez to pomóc w procesie ich ochrony - wynika z badania "Przydatność szybkich testów CRP w codziennej pracy lekarza rodzinnego", zrealizowanego pod patronatem Polskiego Towarzystwa Medycyny Rodzinnej. CRP ... poziom CRP może wzrosnąć nawet do 300 mg/l. Z tego też względu, białko CRP jest jedynym z najczęściej wykorzystywanych białek w diagnostyce ostrych stanów zapalnych. Jednym z testów z jego użyciem jest właśnie szybki test CRP. Badanie prowadzono w 12 praktykach lekarzy rodzinnych - we Wrocławiu, Poznaniu, Gdańsku i Warszawie. Wzięło w nim udział 856 pacjentów - 314 dzieci (37 proc.) i 542 dorosłych (63 proc.), którzy zgłosili się do lekarza z powodu ostrej infekcji. Po zebraniu wywiadu i przeprowadzeniu badania przedmiotowego lekarz wykonał u każdego pacjenta szybki test CRP. Metoda ta pozwala wykryć wartości CRP powyżej 8mg/l. Wyniki poniżej tej wartości były interpretowane jako ujemne. Eksperyment pokazał, że z 413 osób, które dostałyby antybiotyk, gdyby nie szybki test CRP, lek taki otrzymało jedynie 246 pacjentów (60 proc.). Oznacza to spadek liczby wypisanych recept średnio o 40 procent - 38 proc. u dorosłych i 44 proc. u dzieci. W grupie pacjentów z ujemnym wynikiem testu z 278 osób, które dostałyby antybiotyk, otrzymało go jedynie 41 pacjentów. Oznacza to spadek liczby pacjentów, którym wypisano antybiotyk o 85 proc. Z kolei w grupie pacjentów z dodatnim wynikiem obserwowano wzrost ilości zapisanych antybiotyków, który wyniósł 52 proc - z 135 pacjentów, którzy mieli dostać lek, przepisano go jedynie 205 osobom. "Wynika z tego, że szybki test CRP (przy prawidłowej interpretacji wyniku) łącznie z obrazem klinicznym oraz wynikiem badania podmiotowego i przedmiotowego może przyczynić się do racjonalizacji antybiotykoterapii - ograniczenia stosowania antybiotyków w tych przypadkach, które tego nie wymagają oraz szybszego włączenia ... Wrocławiu, prezes Zarządu Głównego Polskiego Towarzystwa Medycyny Rodzinnej. Podstawowym zadaniem testu CRP jest pomoc w diagnostyce stanu zapalnego oraz monitorowanie przebiegu leczenia. Wyniki badania to potwierdzają i wskazują, iż test CRP ... antybiotyków. Są one nadużywane zarówno przez lekarzy, jak i samych pacjentów, co niesie za sobą liczne negatywne skutki - mówi prof. Steciwko. - Wyniki naszego badania pokazują, iż test CRP może być narzędziem diagnostycznym, które pomaga lekarzowi w podjęciu decyzji co do rodzaju leczenia, głównie oceny wskazań do rozpoczęcia antybiotykoterapii. Trzeba jednak pamiętać, iż test CRP ze względu na swoją nieswoistość musi...
Źródło: forum.northandsouth.info/viewtopic.php?t=1085


Wątki

  • Miasto SALEM, New England
  • wyniki multi multi loka
  • wyniki moczu-azotany w moczu
  • wyniki w górnej normie FT3 i FT4 oraz prawidlowe TSH
  • wyniki Dużego lotka 25,26,32
  • Republika.pl Portal Spoecznoci Internetowych


     




    Przykro nam, strona o podanym adresie nie istnieje.

    Sprawd, czy wpisae poprawny adres strony, lub skorzystaj z katalogu lub wyszukiwarki.



    Copyright 1996 - 2006 Grupa Onet.pl SA - zobacz wszystkie serwisy »